Edinburgh dag 1
15 augustus 2024 - Edinburgh, Verenigd Koninkrijk
Larkeerterrein van supermarkt Morrison staan. Voor klanten van de winkel is t gratis en anders is t 8 euro tot zaterdag 10 uur. Probleem is echter de parkeerapp. Die werkt niet, wij denken doordat het een Nederlands kenteken is. We hebben daarom maar boodschappen gedaan en het bonnetje achter het raam gelegd. Bewijs dat we klanten zijn. We gaan zien of we weggestuurd worden vannacht. Daarna met de bus naar Edinburgh. Het regende nog steeds heel erg. Dus zijn we eerst een kerk gaan bekijken. St. Gilles Cathedral. Een prachtige kathedraal maar bomvol toeristen die schuilen voor de regen. Wel prachtige foto's kunnen maken. Het was niet alleen druk in de kerk maar heel Edinburgh is stampvol toeristen. Er is wel heel veel te doen. Overal staan acrobaten, artiesten e.d. een voorstelling te geven. We zijn ook naar een Whiskey experience geweest. Heel interessant hoe whiskey gemaakt wordt. Een mooie voorstelling die eindigde in proeven van een whiskey naar keuze uit 6. Jan en ik hadden iedere een andere uitgezocht. Zo konden we er twee proeven. Pffff zo goor whiskey, echt niet te hachelen. Jan vond ze lekker. Maar maandag op de boot zijn ze zonder BTW. Dat is goedkoper, we bijven Nederlanders. Heerlijk uit eten geweest. Knoflook gamba's met een salade en brood. Nog nooit zo iets lekkers gegeten. Jan had stukje vlees. Ook erg lekker. Nu in de camper, het is 22.36. De winkel is dicht. We staan met nog 5 andere campers op deze parkeerplaats. Tot nu toe mogen we hier nog gewoon staan. We gaan t zien.