2e dag Escampiero naar Grado 13,88 km

28 mei 2025 - Grado, Spanje

Voor het eerst geslapen in een alberque de peregrinos. Uiteindelijk was de school toch flink gevuld. Ik heb goed geslapen in het bovenbed. Een bovenbed werkt denk ik preventief om snachts naar het toilet te gaan. Ik ben gewoon de hele nacht netjes in bed gebleven. Vanochtend om half 9 zijn we weer op pad gegaan. We hadden zelf ontbijtje gekocht, want het eerste restaurantje was op 7 km. Dat is te ver lopen zonder brandstof. Gelukkig hebben we een super goed reisgidsje gekocht op de wandelbeurs, want dit soort dingen staat er in. Ook waar goede auberques staan, of je er eten kan, of er een ontbijt mogelijk is. Erg prettig om dit van te voren te weten. Het eerste deel weg was erg stijl, omhoog en naar beneden en ook veel steentjes. We waren na 7 km wel toe aan onze eerste kop koffie. En een spinaziebroodje voor Pam en min ( wel koud, das nou jammer) en Jan een stuk pizza. We hadden ons voorgenomen om de pauzes wat langer te maken zodat we genoeg rust hadden tussendoor. Schoentjes uit, heeeeeerlijk. Net of je je skischoenen uittrekt. Door dat sterke stijgen moet je ook sterk dalen. Dan moeten je schoenen flink strak zitten anders schuif je naar voren en krijg je blauwe tenen(😅 ). Dus heerlijk nog maar een kopje koffien. Het 2e stuk was redelijk vlak dus dat hebben we vlot gelopen. Nu zitten we op het terras, te genieten van een drankje. Gisteren en vandaag hebben we bewust nog niet zo een grote afstand gelopen. Eerst even wennen aan die rugzak. Die toch hier en daar wel een spiertje teistert. Maar morgen is het plan 22 km met een verwachte temperatuur van 27 / 30 graden. Wel een beetje warm, maar we gaan het zien. Anders veranderen we de planning.
Wel grappig dat we nu al dezelfde mensen tegen komen. Een Aziatische vrouw, die steeds heel enthousiast begint te roepen als ze ons weer ziet. Maar ook nieuwe, een Nederlandse jonge vrouw die nu al op mijn irritatieknobbel zit😅🤣. Of we onze schoenen ff buiten op de plankjes willen zetten, anders gaat t binnen zo stinken. Nou ja, mijn voetjes ruiken naar bloemetjes☺️.
Nou het wasje is gedaan, nog ff lekker relaxen met een boekje en om half 8 een heuse peregrinos maaltijd. Ben benieuwd.

In die roze tasjes zit trouwens al mijn kleding!

1. Sandra Magnée:
    28 mei 2025
    Ik vind het knap hoor....lopen in die warmte!! En gewoon negeren die Nederlandse heks hahahaha. En hoe bevalt het lopen met de rugzak?
  2. Jos:
    29 mei 2025
    Hi, hi, ja negeren doen we. Rugzak went langzaam. Goed ingesteld valt het mee. Na 3 dagen schijnt het makkelijker te worden🙏